Steelheader.dk

Flemming Birger Larsen

Tag med på floattrip i Alaska - August 2016
Floattrip på en af Alaskas smukkeste floder efter sølvlaks, krydret med world class fluefiskeri efter regnbue- og fjeldørred. En fiske og naturoplevelse i særklasse.

Stacks Image 11198
Chunilna Creek – der også kaldes Clear Creek - tager sit udspring i Denali National Park, der ubetinget er et af Alaskas smukkeste områder. Den øverste del af floden er svært tilgængelig og kan kun nås med helikopter. Der er derfor stort set ingen der fiske denne strækning. Denne del af floden er så vild, at guiden ofte medbringer en motorsav, til at fjerne væltede træer det ligger på tværs af floden. Dette floattrip er en ægte vildmarksoplevelse. Atlantik Travel har, sammen med den velrenommerede Talkeetna Fishing Lodge, sammensat en tur i den bedste periode for sølvlaks.

Udover sølvlaks er der mange af de stærke chum salmon i floden på dette tidspunkt, men udover laksefiskeri har den øvre del af Chunilna Creek noget af Alaskas bedste fiskeri efter regnbueørred. Mange glemmer helt laksefiskeriet, når de har kroget deres første vilde regnbueørred, og en regnbueørred på 2-3 kg. på en klasse 5-6 fluestang er en udfordring der slår det meste fiskeri vi kender til! Udover laks og regnbueørred fanges fjeldørred (Dolly Varden) og stalling.

Stacks Image 11202
Udover et fantastisk fiskeri er logistikken på denne tur helt i top. Vi har gjort os umage med at arrangerer turen så der ikke er unødvendig spildtid eller spilddage. Turen er tilrettelagt så den passer med den bedste og billigste flyrute til Alaska. Det tager kun ca. 12 timer fra København og gruppen hentes i lufthavnen og køres op til Talkeetna for en overnatning inden gruppen næste morgen flyves med helikopter til det øvre Chunilna Creek.

Her starter et 7 dages floattrip ned af Chunilna Creek. Der overnattes i telt, men undervejs er der også en hytte som gruppen kan benytte. Efter en uge ender gruppen sit floattrip ved Talkeetna Fishing lodge. Den sidste nat overnattes i Talkeetna og næste morgen flyves retur til Danmark.
Stacks Image 11200
Natten før og efter floattrippet overnattes på i lejlighed i Talkeetna. Der er ikke forplejning med i forb. med overnatningerne i Talkeetna. Under floattrippet overnattes i telte og der vil være mulighed for at opstillet et større fællestelt med ovn, hvis vejret er dårligt. Undervejs vil der være mulighed for at benytte en hytte – hvis gruppen vælger det.

Gruppen er på 5-7 deltagere, en professionel Alaska guide og Atlantik Travels rejseleder. Der raftes gennem en del withe water og guiden instruerer og sejler altid forrest, ligesom guiden altid er klar med gode råd til fiskeriet og vildmarkslivet, og ikke mindst gode råd om bjørne. Guiden går foran mht. opsætning af telt og madlavning, men det forventes at deltagerne deltager i lejrarbejdet, madlavning osv.
Stacks Image 11238

Hvad vi forventer af dig

Denne tur er ikke en overlevelsestur – men en vildmarkstur. Du behøver ikke have erfaring med vildmarksliv – men du skal være 100% indstillet på, at det er primitivt og
på naturens betingelser!

Vi forventer at dit grundlæggende udstyr er i orden. Særlig vaders og jakke skal være af god kvalitet, ligesom en god sovepose også er et krav. Det kræver selvfølgelig også at man er almindelig mobil og i nogenlunde god form. Det er dog sjældent på fysikken at folk får problemer på disse ture og selv om du er lidt oppe i årene kan denne tur sagtens være noget for dig. Det er indstillingen til et primitivt vildmarksliv der er det vigtigste!
Stacks Image 11276

Vær at vide før du booker

  • Dette float trip er det eneste float trip på det Skandinaviske marked (vi kender til), der benytter sig af lokal Alaska-guider, med alle licenser og tilladelser i orden.
  • Dette floattrip er tilpasset den billigste og hurtigste rute til Alaska – med Icelandair. Det koster fra under 6.000 kr. (3-4000 kr. billigere end de fleste flybilletter til Alaska).
  • Flyver du med Iceland air tager den samlede flyrejse kun ca. 12 timer fra København, og må du medbringe 2 stk bagage.
  • Det er så godt som ingen spildtid på denne rejse. Du rejser fra Danmark onsdag middag og torsdag formiddag efterlader helikopteren gruppen i vildmarken og fiskeriet kan begynde.
  • Bemærk denne rejse inkluderer alle overnatninger, mad på floattrippet, alt udstyr og professionel lokal guide! Husk dette når du sammenligner.
  • Et floattrip af denne type er til dig der drømmer om varieret fiskeri, storslående naturoplevelser. Hvis du udelukkende går efter at fange laks er det måske mere et ophold i vores fiskecamp, der er noget for dig?
Stacks Image 11228

Dansk Rejseleder

Atlantik Travels rejseleders opgave er først og fremmest at gøre gruppen klar til rejsen. Rejselederen møder gruppen i Alaska og følger gruppen under hele opholdet i Alaska. Rejselederen er Atlantiks repræsentant i Alaska, men han deltager på rejsen på lige fod med andre deltagere.
Stacks Image 11274

Afrejse: August 2016

Pris ca. 19.500 kr. + fly (Icelandair – 6-9.000 kr.)

Prisen inkluderer:
- Transfer Anchorage - Talkeetna (Chunilna Creek)
- Helikopter flyvning til øvre Chunilna Creek
- 8 overnatninger (alle)
- 7 dage float trip incl. alt udstyr
(excl. personligt udstyr, sovepose og liggeunderlag)
- Lokal professional fiskeguide på rafting turen
- Informationsmøde
- Dansk rejseleder (henter i lufthavnen og er med på floattrippet)
- Mad på floattrip

Prisen inkluderer ikke:
- Fly (Icelandair 6-9.000 kr.)
- Lokal fiskelicens (50$)
- Drikkepenge til guide (100-200$)
- Alkoholiske drikkevarer - Forsikringer - Evt. bagagetillæg, herunder gebyr for fiskestænger
- Evt. ekstra mad, overnatninger eller forlængelse af turen mv.

Tilmelding
Kontakt Atlantik Travel på www.atlantik.dk
Stacks Image 11314
Stacks Image 11310
Stacks Image 11316
Stacks Image 11312
Stacks Image 11272